1. Home
 2. Offerte aanvragen
 3. Zakelijk bestellen
 4. VADERDAG
 5. EK
 6. taart
 7. kindertaart
 8. gebak
 9. vegan & glutenvrij
 10. brownies
 11. eetbare prints
 12. brievenbus cadeaus

Alles over verjaardagstaart

Wat is de geschiedenis van verjaardagstaart?

Verjaardagstaart bestellen

De geschiedenis van verjaardagstaart gaat terug tot de oude Grieken, die honingtaarten maakten ter ere van de verjaardag van de goden. Het idee om kaarsen op de taart te plaatsen komt uit het oude Rome, waar kaarsen werden gebruikt om de goden te eren op speciale gelegenheden. De moderne verjaardagstaart zoals we die nu kennen, ontwikkelde zich in de middeleeuwen in West-Europa. In die tijd werden er gebakjes gemaakt met meel, suiker, eieren en vruchten, die werden geserveerd op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden.

In de 17e eeuw werden deze gebakjes steeds groter en werden ze versierd met glazuur, suikerbloemen en andere decoraties. In de 18e eeuw werd de verjaardagstaart steeds populairder onder de rijkere klassen, die zich konden veroorloven om de taarten te versieren met kostbare ingrediënten zoals noten, rozijnen en gekonfijt fruit. In de 19e eeuw begonnen bakkerijen zich te specialiseren in het maken van verjaardagstaarten en het decoreren ervan. In deze periode werden ook de eerste verjaardagstaarten met kaarsen erop geïntroduceerd, zoals beschreven in het boek "The Everyday Book" uit 1827.

Sindsdien is de verjaardagstaart uitgegroeid tot een populaire traditie over de hele wereld, met een grote verscheidenheid aan smaken en decoraties om uit te kiezen.

Veelgestelde vragen over verjaardagstaart

Wat is een verjaardagstaart?
Een verjaardagstaart is een taart die speciaal is ontworpen en bereid om een verjaardag te vieren.

Hoeveel kost een gemiddelde verjaardagstaart?
Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte, het type taart en de decoraties. Een eenvoudige verjaardagstaart kan beginnen vanaf ongeveer € 20,-

Welke soorten taarten zijn geschikt voor een verjaardag?
Er zijn veel soorten taarten die geschikt zijn voor een verjaardag, waaronder slagroomtaart, marsepeintaart of speciale verjaardagstaart voor kinderen.

Kan ik een gepersonaliseerde verjaardagstaart bestellen?
Ja, veel verjaardagstaart is te personaliseren met bijvoorbeeld een logo, afbeelding en/of tekst.

Hoe lang van tevoren moet ik mijn verjaardagstaart bestellen?
Op werkdagen voor 17 uur besteld, is de volgende dag in heel Nederland bezorgd.

Kan ik een verjaardagstaart laten bezorgen?
Zeker! Wij bezorgen van maandag t/m zaterdag via gekoeld transport verjaardagstaart in heel Nederland. Je kunt zelf een tijdvak naar keuze kiezen voor de bezorging.

Hoe groot moet mijn verjaardagstaart zijn?
Dit hangt af van het aantal gasten dat je verwacht. Een taart van 20 cm is geschikt voor ongeveer 8-10 personen, terwijl een taart van 30 cm geschikt is voor ongeveer 20-25 personen.

Hoe bewaar ik mijn verjaardagstaart?
Het is het beste om je verjaardagstaart in de koelkast te bewaren als hij niet direct wordt opgegeten. Zorg ervoor dat de taart goed is afgedekt om uitdrogen te voorkomen.

Kan ik mijn eigen taartdecoraties maken?
Ja, je kunt je eigen decoraties maken met fondant, marsepein, chocolade, suikerwerk of andere eetbare materialen.

Kan ik een glutenvrije verjaardagstaart bestellen?
Ja, in ons assortiment vind je de diverse heerlijke glutenvrije verjaardagstaart.

Kan ik een veganistische verjaardagstaart bestellen?
Ja, er zijn meerdere veganistische verjaardagstaarten verkrijgbaar.

Hoe decoreer ik een verjaardagstaart?
Je kunt een verjaardagstaart decoreren met bijvoorbeeld glazuur, slagroom, fruit, snoepjes, kaarsjes en meer. Je kunt ook een gepersonaliseerde taarttopper of eetbare print laten maken om je taart nog specialer te maken.

Kan ik een verjaardagstaart invriezen?
Ja, je kunt een verjaardagstaart invriezen, maar het is het beste om de taart eerst te laten afkoelen en vervolgens in te vriezen zonder decoraties. Zorg ervoor dat de taart goed is afgedekt om uitdrogen te voorkomen.

Hoe lang kan ik een verjaardagstaart bewaren?
Dit hangt af van het type taart en de manier waarop het is bewaard. Over het algemeen kun je een verjaardagstaart ongeveer 2-3 dagen bewaren in de koelkast.

Heb je meer vragen over verjaardagstaart? Bekijk alle veelgestelde vragen, neem contact of ga direct jouw favoriete verjaardagstaart bestellen.