1. Home
 2. Offerte aanvragen
 3. Zakelijk bestellen
 4. VADERDAG
 5. EK
 6. taart
 7. kindertaart
 8. gebak
 9. vegan & glutenvrij
 10. brownies
 11. eetbare prints
 12. brievenbus cadeaus

Halloween

Een van de feestdagen die steeds meer in opkomst is in Nederland is Halloween. Deze feestdag wordt elk jaar gevierd op 31 oktober. gefeliciTAART.nl heeft daarom ook enkele lekkere Halloween traktaties opgenomen in haar assortiment.

Halloween in Nederland

Sinds de jaren 80 is Halloween ook in Nederland bekend. Je ziet steeds meer huizen voorzien worden van accessoires die met Halloween verbonden zijn zoals uitgesneden pompoenen, spinnenwebben, spinnen etc. Ook worden er thuis steeds meer feesten georganiseerd waarbij men dan zo griezelig mogelijk verkleerd gaat.

Griezelig lekkers voor Halloween

Wil je voor Halloween iets lekkers weggeven zonder dat er iemand aan je deur komt? Bestel dan gemakkelijk onze lekkere traktaties online en laat deze in heel Nederland bezorgen.  Wat dacht je van heerlijke Spookachtige Halloween koeken om uit te delen of de leuke Halloween Marsepein taart! Wilje echt uitpakken kies dan voor de Halloween Layer Cake.

Waar komt de naam Halloween vandaan?

Halloween is niet een typisch Amerikaanse feestdag want het vindt zijn oorsprong bij de Kelten rond de 16e eeuw. De naam ‘Halloween’ is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. Op 1 november begon bij de Kelten het nieuwe jaar, Samhain, dus 31 oktober was Oudejaarsavond. De overgang van de zomer naar de winter werd dan gevierd. Immers de oogst was dan immers al binnen en de zaden voor het nieuwe seizoen liggen klaar. Dus het was tijd voor een feestje, er is altijd iets te vieren!

Dragen van maskers tijdens Halloween

De Kelten vierden om nog een andere reden Samhain namelijk dat alle doden van het voorbije jaar samen kwamen om een lichaam van mens of dier te kiezen waarin ze de komende 12 maanden zouden blijven wonen, totdat ze in vrede mochten gaan rusten in het hiernamaals. Keltische gezinnen maakten daarom hun huizen zo onaantrekkelijk en koud mogelijk voor de dwalende geesten. Ze doofden hun haard en verzamelden zich buiten rondom een groot vuur, ontstoken door de Druïde priester, om de zonnegod te eren en de geesten af te schrikken. Om de boze geesten af te weren droegen de Kelten weerzinwekkende maskers door zich te vermommen als demonen, heksen, gnomen en andere boosaardige wezens.

Trick or Treat

In de negende eeuw stak een Europees christelijk gebruik de zee over en vermengde zich met het halloweenfeest. Op Allerzielen (2 november) gingen in lompen gehulde christenen in de dorpen rond en bedelden om zielencake (brood met krenten). Voor elk brood beloofden ze te bidden voor dode verwanten van de schenker, zodat deze sneller in de hemel zouden worden toegelaten. Het ‘Trick or Treat’ spelletje vindt hier wellicht zijn oorsprong.

Halloween in Amerika

Engelse, Schotse en Ierse immigranten hebben omstreeks 1840 het Halloween meegenomen naar Amerika. Uit Amerika komt ook de traditie om pompoenen uit te hollen voor Halloween. De Kelten kenden een soortgelijk gebruik van het uithollen van rapen, maar de Noord-Amerikaanse pompoenen waren hier veel geschikter voor. Onder invloed van de Amerikaanse cultuur verspreidt het feest zich tegenwoordig alsmaar verder over de wereld.

Direct je traktaties online bestellen

Traktaties bestellen is heel eenvoudig doordat je stap voor stap je keuzes aan kunt geven. Je bestelt bij gefeliciTAART.nl je traktaties voor 6, 10, 20, 30 of zelfs 40 personen. Taarten bestellen kan iedere dag en zelfs ’s nachts. Maandag tot en met vrijdag online je taart bestellen is morgen al in huis! En heb je zondag een feest, dan kun je jouw taart zonder problemen op zaterdag laten bezorgen: ook zondag smaakt deze nog als versgebakken. Alle taarten die je bestelt, worden vers gebakken door onze eigen bakkers, met verse ingrediënten zoals het heerlijke fruit op onze taarten. Ook bij de bezorging wordt de taart gekoeld waardoor deze vers bij jou aankomt.

Halloween l gefeliciTAART.nl