1. Home
 2. Offerte aanvragen
 3. Zakelijk bestellen
 4. KONINGSDAG
 5. MOEDERDAG
 6. DAG V/D ZORG
 7. taart
 8. kindertaart
 9. gebak
 10. vegan & glutenvrij
 11. brownies
 12. eetbare prints
 13. brievenbus cadeaus

Taart voor elk viermoment

Taart wordt voornamelijk gegeten tijdens feestelijkheden, bijvoorbeeld bij het vieren van een verjaardag of jubileum. Bij een bruiloft wordt vaak een bruidstaart gegeten en taart kan ook als dessert worden geserveerd.

Kenmerken -Het kapsel van de taart is luchtig. -De vorm van de taart is meestal rond en plat van boven maar een vierkante taart komt ook veel voor. -De buitenkant is vaak voorzien van sierlijke, kleurige versiersels zoals chocolade- of notenstrooisel, platte stukjes chocolade of gekleurde (siroop)lijnen. -In het geval van een verjaardag is gebruikelijk om kaarsjes, in de taart te steken. Deze kaarsjes te worden uitgeblazen en volgens bijgeloof haalt men het volgende jaar als men alle kaarsjes in 1 keer uitblaast.

Eet men de taart bij een speciale gelegenheid zoals bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, jubileum), dan wordt vaak een toepasselijke tekst op de taart aangebracht door middel van marsepein, glazuur of chocolade. Ook kan er een eetbare foto op de taart worden aangebracht worden. Er zijn diverse soorten taart: een platte taart met veel vruchten heet een vlaai en komt uit limburg. Een taart met suikerschuim wordt ookwel een schuimtaart genoemd.

Populaire taarten in Nederland zijn de slagroomtaart, appeltaart, mokkataart, chocoladetaart, aardbeientaart, kwarktaart. Quiche wordt wel als taart gezien, maar is dit een hartige taart. Er zit vaak groenten, vlees en vis in. De lekkerste taart kun je online bij gefeliciTAART bestellen en laat je natuurlijk ook door ons bezorgen. Wij bezorgen in heel Nederland m.u.v de Waddeneilanden. Natuurlijk kan er ook een logo tekst of afbeelding op de gebakjes.

Direct taart bestellen >