1. Home
 2. Offerte aanvragen
 3. Zakelijk bestellen
 4. KONINGSDAG
 5. MOEDERDAG
 6. DAG V/D ZORG
 7. taart
 8. kindertaart
 9. gebak
 10. vegan & glutenvrij
 11. brownies
 12. eetbare prints
 13. brievenbus cadeaus

Alles over taart

Wat is de geschiedenis van taart?Taarten bestellen

De geschiedenis van taart gaat ver terug in de tijd en is een interessant onderwerp voor voedselhistorici. Taart zoals we die vandaag kennen, is het resultaat van eeuwen van culinaire evolutie en culturele uitwisseling. Het bakken van zoete deegwaren, zoals taarten, begon in het oude Egypte, waar bakkers honing en fruit gebruikten om brood te zoeten. De Grieken en Romeinen namen deze technieken over en ontwikkelden nieuwe soorten gebak met ingrediënten zoals boter, melk en kaas. In de Middeleeuwen was het bakken van taarten een kunstvorm geworden en er ontstonden diverse soorten taarten met verschillende smaken en texturen. Taarten werden vaak gemaakt met ingrediënten die beschikbaar waren in de streek waar men woonde, zoals vruchten, noten, kruiden en specerijen.

In de 16e eeuw werd taart een populair gerecht in Europa, met name in Engeland, waar koningen en edellieden hun eigen favoriete taartrecepten hadden. Taarten werden ook gebruikt bij feestelijke gelegenheden en waren vaak versierd met suikerwerk en marsepein. In de 19e eeuw werd taart een symbool van rijkdom en welvaart en er ontstonden steeds meer verschillende soorten taarten, waaronder de beroemde Victoria Sponge Cake, die vernoemd was naar koningin Victoria. Tegenwoordig is taart nog steeds een populair gerecht over de hele wereld. Er zijn talloze soorten taarten, van hartige quiches tot zoete cheesecakes en van fruitige tarte tatin tot rijke chocoladetaarten. Taarten worden vaak geserveerd bij speciale gelegenheden, zoals verjaardagen, bruiloften en feestdagen, maar kunnen ook gewoon als lekkernij bij de koffie of thee worden gegeten.

Veelgestelde vragen over taart

Wat is het verschil tussen taart en cake?
Taart heeft meestal een bodem van deeg en een vulling, terwijl cake alleen uit cakebeslag bestaat. Taart is doorgaans ook groter en wordt vaak in stukken gesneden om te serveren.

Welke soorten taarten zijn er?
Er zijn ontelbaar veel soorten taarten, van zoet tot hartig. Enkele voorbeelden zijn appeltaart, marsepeintaart, fototaart en slagroomtaart.

Hoe bewaar ik een taart het beste?
Bewaar taart bij voorkeur in de koelkast, afgedekt met folie of in een luchtdichte verpakking. Taart kan ook worden ingevroren, maar zorg er dan voor dat hij goed is ingepakt.

Hoeveel kost een taart?
De prijs van een taart hangt af van de grootte, het type taart en waar je de taart koopt. Een kleine taart kost vaak tussen de €10 en €20, terwijl een grote taart meer dan €50 kan kosten.

Wat is de meest populaire taart ter wereld?
Dat hangt af van de regio. In Nederland is appeltaart bijvoorbeeld erg populair, terwijl in Amerika pumpkin pie vaak wordt gegeten tijdens Thanksgiving.

Waar komt het woord taart vandaan?
Het woord 'taart' is afgeleid van het Oudfranse 'tarte', wat verwijst naar een platte taart of koek.

Hoe kan ik taart mooi snijden?
Gebruik een scherp mes en maak de sneden langzaam en voorzichtig. Voor een strakke presentatie kun je de taart eerst in de koelkast laten opstijven voordat je hem snijdt.

Waarom eten we taart op verjaardagen?
Taart op verjaardagen is een traditie die al eeuwenlang bestaat. Het idee is dat het blazen van de kaarsjes op de taart geluk brengt en dat het delen van de taart met vrienden en familie het samenzijn en de viering van het leven symboliseert.

Heb je meer vragen over taart? Bekijk alle veelgestelde vragen, neem contact of ga direct jouw favoriete taart bestellen.