1. Home
 2. Offerte aanvragen
 3. Zakelijk bestellen
 4. EK
 5. GESLAAGD
 6. taart
 7. kindertaart
 8. gebak
 9. vegan & glutenvrij
 10. brownies
 11. eetbare prints
 12. brievenbus cadeaus

Chocolade bestellen

Chocolade of chocola wordt gemaakt van cacao die wordt gewonnen uit cacaobonen, de pit van de vrucht van de cacaoboom (Theobroma cacao). Chocolade is in de hele wereld bekend en geliefd. Deze is overal te koop als repen maar ook verwerkt in producten als bonbons en koekjes. ook kan je losse losse cacaopoeder kopen voor de bereiding van bijvoorbeeld chocolademelk. Chocolade is teven een ingrediƫnt van veel soorten snoep.

De prettige ervaring bij het eten van chocolade komt doordat het smeltpunt van de cacaoboter (een hoofdbestanddeel van chocolade) iets lager ligt dan de lichaamstemperatuur, waardoor het in de mond smelt. Chocolade bevat een beperkte hoeveelheden theobromine, cafeïne en tryptofaan. Dit zijn stoffen die een effect op de hersenen kunnen hebben. Chocolade is echter niet verslavend. De concentraties van deze stoffen zijn zodanig laag dat iemand tientallen kilo's pure chocolade zou moeten eten om ook maar het lichtste effect te ervaren. Onderzoek naar de populariteit van pure chocolade, melk chocolade, witte chocolade en cacaopoeder wees uit dat melkchocolade het populairste type chocola is. Het hoogste percentage cacao in een reep chocolade is 88%. Een hoger percentage zou de chocolade te droog en broos zou maken. Hoofdbestanddeel van chocolade (cacao) is het zaad van de cacaoboom: de cacaobonen. Cacaobonen worden in juten zakken van ongeveer 70 kg geïmporteerd uit landen zoals Nigeria, Ivoorkust, Kameroen en Guinea. De cacaobonen worden voor aankomst bij ons al gefermenteerd en gedroogd. Na aankomst in Nederland worden de bonen uit diverse landen gereinigd en daarna gemengd, om zo een egale smaak te krijgen. De bonen worden op een ongeveer 140°C geroosterd in grote draaiende trommels. Temperatuur en duur zijn bepalend voor een groot stuk van de uiteindelijke smaak van de chocolade. De geroosterde bonen gaan vervolgens door een breker die de dop openbreekt. De schillen worden weggeblazen zodat alleen de kern overblijft. De kernen worden in de molens fijngemalen tot dikke vaste pasta, de cacaomassa. Uit dit product kan het vet onttrokken worden, de cacaoboter. De harde klomp die overblijft, wordt vermalen tot magere cacao of cacaopoeder. Cacaopoeder is nog bitter en is in Nederland en België in de handel verkrijgbaar. Voor cacao chocolade wordt, is nog een lange weg te gaan. De productie van chocolade begint met het mengen van cacaomassa, cacaoboter en suiker. Soms wordt er ook wel vanille toegevoegd. Voor melk chocolade wordt melkpoeder toegevoegd. Witte chocolade bestaat uit een grote hoeveelheid suiker, melkpoeder, cacaoboter, maar zonder cacaopoeder. De chocolade doorloopt een lang traject van fijnwalsen, opwarmen, concheren, en temperen Door deze bewerking zorgt men ervoor dat het smeltpunt van chocolade iets lager ligt dan de lichaamstemperatuur, waardoor het in de mond smelt en op die manier een meer uitgesproken smaak krijgt. In Europa wordt veruit de meeste chocolade geconsumeerd. Zwitserland staat op kop met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Groot-Brittannië en België volgen met resp. 9,5 en 8,7 kilogram. In Amerika eet men ongeveer 5,4 kg chocolade per persoon per jaar.

Lekker recept: Chocolade brownietaart

INGREDIENTEN: 1 reep melkchocolade van 100 gram 3 repen pure chocolade van 100 gram 200 g boter 1/2 theelepel zout 4 eieren 150 g zelfrijzend bakmeel 200 g donkere basterdsuiker 200 gram pecannoten of 200 gram walnoten 125 ml slagroom

BEREIDING: -oven voorverwarmen op 175°C -Snij de boter in blokjes en doe ze in een steelpan. - Breek 2 repen pure chocolade en de reep melkchocolade in stukje en doe ze in de pan bij de boter. - melt de chocolade en boter al roerend heel zachtjes. Laa hierna dit mengsel even afkoelen. -Klopde eieren met een garde of mixer los. -Meng de basterdsuiker en 1/2 theelepel zout door de eieren. -Meng hierna de chocoladeboter erdoor. -Zeef het bakmeel boven het mengsel en spatel dit er voorzichtig door. -Hak de noten fijn en schep deze ook door dit mengsel. -Bekleed de bakvorm met bakpapier en schep het mengsel hierin. -Strijk de bovenkant glad. -Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de taart ongeveer 30 minuten. De bovenkant is stevig, maar van binnen blijft de taart lekker klef. -Laat de taart een uur afkoelen. glazuren: - Zet op een schaal. - Breek 1 reep pure chocolade in een steelpan en schenk de slagroom erbij. -Laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten. -Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden. -Strijk het glazuur eventueel met een spatel verder uit. . -Zet de taart even in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden en klaar is kees.

De lekkerste chocolade kun je online bij gefeliciTAART bestellen en laat je natuurlijk ook door ons bezorgen. Wij bezorgen in heel Nederland behalve op de Waddeneilanden. Natuurlijk kan er ook een logo tekst of afbeelding op de chocolade.