1. Home
 2. Offerte aanvragen
 3. Zakelijk bestellen
 4. VADERDAG
 5. EK
 6. taart
 7. kindertaart
 8. gebak
 9. vegan & glutenvrij
 10. brownies
 11. eetbare prints
 12. brievenbus cadeaus

Moederdag taart bestellen

Moederdag in NederlandMoederdag taart bestellen

In 1916 kwam Moederdag op initiatief van het Leger des Heils overwaaien naar Nederland, maar dat sloeg toen nog niet erg aan. Dat gebeurde wel in 1924 toen namelijk de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde in Moederdag een mooie aanleiding zag om meer bloemen te kunnen verkopen. En dat lukte toen gelijk ook al. Het was van meet af aan commercieel en dat is niet meer weggegaan. Zo zagen de banketbakkers ook de mogelijkheden van deze feestdag en natuurlijk andere ook. Want de Nederlandsche Banketbakkers Vereeniging introduceerde al snel speciale Moederdag taarten.

Bekijk Moederdag assortiment >

Wanneer is het Moederdag in de komende jaren?

 • 14 mei 2023
 • 12 mei 2024
 • 11 mei 2025

Moederdag taart bestellen bij gefeliciTAART.nl

Bij gefeliciTAART.nl hebben wij ook voor Moederdag een heerlijk afgestemd Moederdag assortiment waarmee je je moeder kan verwennen. De lekkerste Moederdag taart en gebak, razendsnel bezorgd in heel Nederland.

Taart en gebak voor Moederdag

Wil jij met Moederdag je moeder verrassen? Bestel dan snel online een heerlijke Moederdag taart of lekker Moederdag gebak bij ons en zet hier jouw leukste foto op die jij samen met of van je moeder hebt. Alle traktaties worden met liefde gemaakt.

Moederdag taart online bestellen en bezorgen

Bestel je op werkdagen je Moederdag taart voor 17:00 uur en onze chauffeur staat de volgende dag al bij jou voor de deur! Altijd iets te vieren! Alle taarten en gebak die je bestelt, worden vers gemaakt door onze eigen bakkers, met verse ingrediënten. Ook bij de bezorging wordt de taart gekoeld waardoor deze vers bij jou aankomt.

Bekijk Moederdag assortiment >

Geschiedenis van Moederdag

Het komt uit Amerika daar is Anna Jarvis in 1914 met Moederdag begonnen. Zij kwam uit een gezin van elf kinderen. Haar moeder, Ann Marie Reeves Jarvis, overleed in 1905 op de eerste zondag in mei. Anna bewonderde haar eigen moeder en de rol die moeders in de maatschappij hadden. Zij besloot daarna op de eerste zondag na de dag van het overlijden van haar moeder een ‘General Memorial Day of All Mothers’ te organiseren. Het was toen geen nog officiële feestdag. Dit is haar in 1914 wel gelukt om van Moederdag een officiële feestdag te maken.

Betekenis van Moederdag

Op Moederdag eren we onze moeders en leggen we hen extra in de watten. Moederdag wordt in Nederland op de tweede zondag in mei gevierd. Dit is niet in alle landen het geval. In het England viert men Moederdag namelijk de zondag drie weken voor Pasen. In Spanje viert het men op de eerste zondag van mei. Het verschilt dus van land tot land, maar Moederdag is in de meeste landen in maart, april of mei.