1. Home
 2. Offerte aanvragen
 3. Zakelijk bestellen
 4. VADERDAG
 5. EK
 6. taart
 7. kindertaart
 8. gebak
 9. vegan & glutenvrij
 10. brownies
 11. eetbare prints
 12. brievenbus cadeaus

Vaderdag taart bestellen

Vaderdag in Nederland

Net als veel andere feestdagen uit de VS kwam Vaderdag ook snel ‘overwaaien’ naar Nederland. Zo was er in de jaren 30 veel animo voor deze feestdag echter werd deze dag gehouden in oktober. In 1948 werd besloten om deze dag gelijk te trekken met de VS en werd deze gehouden in juni. De reden hiervoor werd mede ingegeven omdat er al veel feestdagen zijn rond de maand oktober met Sinterklaas en Kerst. Het initiatief voor de datumwijziging van Vaderdag werd genomen door de Nederlandsche Bond van Herenmode Detaillisten die graag 1 lijn wilden trekken met alle andere landen.

Wanneer is het Vaderdag in de komende jaren:

 • 18 juni 2023
 • 16 juni 2024
 • 15 juni 2025

Vaderdag taart bestellen bij gefeliciTAART.nl

Bij gefeliciTAART.nl hebben wij ook voor Vaderdag een heerlijk afgestemd Vaderdag assortiment waarmee je je vader kan verwennen. De Vaderdag taart kan in heel Nederland worden bezorgd.

De lekkerste taart en gebak voor Vaderdag

Wil jij met Vader je vader verrassen? Bestel dan snel online een lekkere Vaderdag Foto taart, een heerlijke Vaderdag Slagroomtaart, een originele Vaderdag Stropdas Taart en of een Liefdevolle brownie blondie, bij ons en zet hier jouw leukste foto op die jij samen met of van je vader hebt. Alle traktaties worden met liefde gemaakt.

Direct de Vaderdag traktaties bestellen

Bestel je op werkdagen je Vaderdag traktaties voor 17:00 uur en onze bezorger staat de volgende dag al bij jou voor de deur! Altijd iets te vieren! Alle taarten en gebak die je bestelt worden vers gemaakt door onze eigen bakkers, met verse ingrediënten. Ook bij de bezorging wordt de taart gekoeld waardoor deze vers bij jou aankomt.


Geschiedenis van Vaderdag

Sanora Smart Dodd, afkomstige uit de Verenigde Staten, introduceerde Vaderdag in de plaats Washington. Zij besloot om haar vader, die een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog was, in het zonnetje te zetten, vanwege zijn doorzettingsvermogen, omdat hij er na de dood van zijn vrouw alleen voor gestaan heeft om zijn 6 kinderen op te voeden. Sanora was geïnspireerd door Anna Jarvis die Moederdag geïntroduceerd heeft. De eerste Vaderdag werd gehouden op 19 juni 1910. De feestdag ter ere van vaders sloeg aan. In 1924 steunde zelfs president Coolidge deze dag, maar daarmee was de dag nog niet officieel. Vaderdag werd officieel erkend toen Nixon president was in 1972.

Betekenis van Vaderdag

Op deze feestdag eren we de vaders, waarbij het vaderschap en het belang van vaders voor de opvoeding en verzorging van hun kinderen wordt gevierd. Bijna over de hele wereld wordt Vaderdag gevierd op de derde zondag van juni, maar niet overal. In België is Vaderdag een week eerder.