1. FEESTDAGEN
 2. taart
 3. kindertaart
 4. vlaai
 5. gebak
 6. vegan & more
 7. brownies
 8. chocolade
 9. marshmallows
 10. thuis bakken
 11. versiersels

Vaderdag

Geschiedenis van Vaderdag

Sanora Smart Dodd, afkomstige uit de Verenigde Staten, introduceerde Vaderdag in de plaats Washington. Zij besloot om haar vader, die een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog was, in het zonnetje te zetten, vanwege zijn doorzettingsvermogen, omdat hij er na de dood van zijn vrouw alleen voor gestaan heeft om zijn 6 kinderen op te voeden. Sanora was geïnspireerd door Anna Jarvis die Moederdag geïntroduceerd heeft.
De eerste Vaderdag werd gehouden op 19 juni 1910. De feestdag ter ere van vaders sloeg aan. In 1924 steunde zelfs president Coolidge deze dag, maar daarmee was de dag nog niet officieel. Vaderdag werd officieel erkend toen Nixon president was in 1972.

Betekenis van Vaderdag

Op deze feestdag eren we de vaders, waarbij het vaderschap en het belang van vaders voor de opvoeding en verzorging van hun kinderen wordt gevierd. Bijna over de hele wereld wordt Vaderdag gevierd op de derde zondag van juni, maar niet overal. In België is Vaderdag een week eerder.

Vaderdag in Nederland

Net als veel andere feestdagen uit de VS kwam Vaderdag ook snel ‘overwaaien’ naar Nederland. Zo was er in de jaren 30 veel animo voor deze feestdag echter werd deze dag gehouden in oktober. In 1948 werd besloten om deze dag gelijk te trekken met de VS en werd deze gehouden in juni. De reden hiervoor werd mede ingegeven omdat er al veel feestdagen zijn rond de maand oktober met Sinterklaas en Kerst. Het initiatief voor de datumwijziging van Vaderdag werd genomen door de Nederlandsche Bond van Herenmode Detaillisten die graag 1 lijn wilden trekken met alle andere landen.

Wanneer is het Vaderdag in de komende jaren:

 • 18 juni 2023
 • 16 juni 2024
 • 15 juni 2025
 • 21 juni 2026
 • 20 juni 2027
 • 18 juni 2028
 • 17 juni 2029
 • 16 juni 2030
 • 15 juni 2031
 • 20 juni 2032

Vaderdag bij gefeliciTAART.nl

Bij gefeliciTAART.nl hebben wij ook voor Vaderdag een heerlijk afgestemd Vaderdag assortiment waarmee je je vader kan verwennen.

Lekkernijen voor Vaderdag

Wil jij met Vader je vader verrassen? Bestel dan snel online een lekkere Vaderdag Foto taart, een heerlijke Vaderdag Slagroomtaart, een originele Vaderdag Stropdas Taart en of een Liefdevolle brownie blondie, bij ons en zet hier jouw leukste foto op die jij samen met of van je vader hebt. Alle traktaties worden met liefde gemaakt.

Direct de Vaderdag traktaties bestellen

Bestel je op werkdagen je Vaderdag traktaties voor 17:00 uur en onze bezorger staat de volgende dag al bij jou voor de deur! Altijd iets te vieren! Alle taarten en gebak die je bestelt worden vers gemaakt door onze eigen bakkers, met verse ingrediënten. Ook bij de bezorging wordt de taart gekoeld waardoor deze vers bij jou aankomt.
Moederdag

Geschiedenis van Moederdag

Het komt uit Amerika daar is Anna Jarvis in 1914 met Moederdag begonnen. Zij kwam uit een gezin van elf kinderen. Haar moeder,  Ann Marie Reeves Jarvis, overleed in 1905 op de eerste zondag in mei. Anna bewonderde haar eigen moeder en de rol die moeders in de maatschappij hadden. Zij besloot daarna op de eerste zondag na de dag van het overlijden van haar moeder een ‘General Memorial Day of All Mothers’ te organiseren. Het was toen geen nog officiële feestdag. Dit is haar in 1914 wel gelukt om van Moederdag een officiële feestdag te maken.

Betekenis van Moederdag

Op Moederdag eren we onze moeders en leggen we hen extra in de watten. Moederdag wordt in Nederland op de tweede zondag in mei gevierd. Dit is niet in alle landen het geval. In het England viert men Moederdag namelijk de zondag drie weken voor Pasen. In Spanje viert het men op de eerste zondag van Mei. Het verschilt dus van land tot land, maar Moederdag is in de meeste landen in maart, april of mei.

Moederdag in Nederland

In 1916 kwam Moederdag op initiatief van het Leger des Heils overwaaien naar Nederland maar dat sloeg toen nog niet erg aan. Dat gebeurde wel in 1924 toen namelijk de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde in Moederdag een mooie aanleiding zag om meer bloemen te kunnen verkopen. En dat lukte toen gelijk ook al. Het was van meet af aan commercieel en dat is niet meer weggegaan. Zo zagen de banketbakkers ook de mogelijkheden van deze feestdag en natuurlijk andere ook. Want de Nederlandsche Banketbakkers Vereeniging introduceerde al snel speciale Moederdag taarten.

Wanneer is het Moederdag in de komende jaren

 • 14 mei 2023
 • 12 mei 2024
 • 11 mei 2025
 • 10 mei 2026
 • 9 mei 2027
 • 14 mei 2028
 • 13 mei 2029
 • 12 mei 2030

 

Moederdag bij gefeliciTAART.nl

Bij gefeliciTAART.nl hebben wij ook voor Moederdag een heerlijk afgestemd Moederdag assortiment waarmee je je moeder kan verwennen.

Lekkernijen voor Moederdag

Wil jij met Moederdag je moeder verrassen? Bestel dan snel online een heerlijke Moederdag taart, lekker Moederdag gebak, een mooi Moederdag boeket en of een Moederdag heliumballon, bij ons en zet hier jouw leukste foto op die jij samen met of van je moeder hebt. Alle traktaties worden met liefde gemaakt.
Direct de traktaties bestellen

Bestel je op werkdagen je Moederdag traktaties voor 17:00 uur en onze chauffeur staat de volgende dag al bij jou voor de deur! Altijd iets te vieren! Alle taarten en gebak die je bestelt worden vers gemaakt door onze eigen bakkers, met verse ingrediënten. Ook bij de bezorging wordt de taart gekoeld waardoor deze vers bij jou aankomt.


Leuke Paasactie 2022

2022-03-29 Uitleg Paasactie gefeliciTAART.nl en de actievoorwaarden.

Wat houdt de actie in:

 • Tel het aantal paaseieren die op de gehele homepage van gefeliciTAART.nl staan

 • Ook eventuele traktaties die afgebeeld staan met paaseieren erop en paaseitjes zelf doen mee voor de actie

 • Halve paaseieren tellen mee voor 1 paasei

 • Zodra je het antwoord weet dan mail je je antwoord naar winactie@gefelicitaart.nl

 • De actie loopt van dinsdag 29 maart 2022 12:00 uur tot en met zondag 3 april 2022

 • Je kunt elke dag kans maken op een andere lekkere hoofdprijs

 • Je kunt per dag maar 1x keer meedoen aan deze actie

 • De hoofdprijzen zijn:

  • dinsdag 29 maart 2022: Paas slagroom taart, Superdeluxe Paasstol 1000-gram en Paas Brownie blondie

  • woensdag 30 maart 2022: Paas chocolade taart, Superdeluxe Paasstol 1000-gram en Halve paaseitjes gedecoreerd

  • donderdag 31 maart 2022: Paas Layer Cake, Vrolijke Pasen Koeken, Paas Brownie Blondie

  • vrijdag 1 april 2022: Paas rond taartje, Vrolijke Pasen Koeken en Gevulde Paaseitjes Handgemaakt

  • zaterdag 2 april 2022: Paas appel limoen taart, Vrolijke Pasen Koeken, Paas Brownie Blondie

  • zondag 3 april 2022: Chocolade Layer Cake, Superdeluxe Paasstol 1000-gram en Paas Brownie blondie

 • Op dinsdag 5 april worden alle dagwinnaars bekend gemaakt en zal er met hen contact worden opgenomen over de verdere afhandeling hiervan

 • Iedereen krijgt een prijs

 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd

 • De gewonnen prijzen zijn niet inwisselbaar voor een geldbedrag of iets in die vorm

 • De deelnemers gaan ermee akkoord door een antwoord te sturen naar winactie@gefelicitaart.nl dat hun e-mailadres zal worden opgenomen worden in de nieuwsbrief database gefeliciTAART.nl. Uiteraard hebben deelnemers de mogelijkheid zich weer uit te schrijven via de afmeldlink in de ontvangen nieuwsbrief

 • gefeliciTAART.nl behoudt zich het recht voor om een deelnemer te diskwalificeren en/of van deelname uit te sluiten indien de betreffende deelnemer op enige wijze in strijd handelt met deze actievoorwaarden of anderszins onrechtmatig handelt jegens gefeliciTAART of derden

 • Mochten er vragen zijn n.a.v. deze actie dan kan er contact worden opgenomen met marketing@gefelicitaart.nl

 

Opwarmtips voor oliebollen & appelbeignets

Oudjaarsavond

Oliebollen en appelbeignets zijn lekkernijen natuurlijk onmisbaar op oudjaarsavond en nieuwjaarsdag. Niets is feestelijker dan een schaal met oliebollen en appelbeignets. Ze zijn natuurlijk het lekkerst als ze vers uit de frituurpan komen en nog warm zijn. Maar ze zijn ook de volgende dag nog prima te eten, mits je ze goed opwarmt hiervoor hebben wij de volgende tips opgesteld.

Heteluchtoven

Warm ze op in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden 4 a 5 minuten.

Magnetron

Warm ze op 10 seconden per stuk op 750 watt.

Airfryer

Warm ze op in een voorverwarmde airfryer op 180 graden 2 a 3 minuten per oliebol.


Of gebruik deze handige kaart van gefeliciTAART.nl


Black Friday

Geschiedenis van Black Friday

Black Friday komt van origine uit de Verenigde Staten (VS) en wordt gevierd 1 dag na Thanksgiving Day dat altijd plaatsvind op de 4de donderdag in de maand november.

In 1869 vond er in de VS een financiële crisis plaats doordat 2 Wall Street beursmannen een samenzwering hadden gemaakt om zoveel mogelijk goud op te kopen en deze met winst door verkopen. De samenzwering kwam uit en werd de zwartste bladzijde destijds in de geschiedenis van Wall Street.

Parade door New York

Winkelketen Macy’s heeft ooit besloten voor Thanksgiving Day een parade door New York te organiseren. Dit met het idee om de winkel(keten) te promoten en om mensen aan te sporen al vroeg hun kerstinkopen te doen. Deze parade wordt op de dag van vandaag nog steeds gehouden.

Black Friday in Nederland

Sinds 2015 zien wij in Nederland dat Black Friday populairder wordt. Dit komt mede doordat het internet gebruik is toegenomen en de grenzen vervagen. Veel winkeliers in Nederland grijpen deze dag en ook Cyber Monday, de maandag na Black Friday, aan om bezoekers te trekken naar hun winkel met mooie scherpe aanbiedingen.

GefeliciTAART.nl en Black Friday

GefeliciTAART.nl doet dit jaar ook mee aan Black Friday zo geven we namelijk op die dag 25% korting op alle kindertaarten. Die 25% korting geldt niet voor de bezorging en producten zoals Kaartje bij Taartje, eigen brief en of afbeelding op de taart etc.

Gebruik de kortingscode: BLACKFRIDAY om van die 25% korting op kindertaarten te profiteren. Alleen vandaag 26 november geldig.